Фізкультура в дитячому садочку, чим займається дитина?


Фізкультура в дитячому садочку, чим займається дитина?
     Фізкультурно-оздоровчій роботі в закладах дошкільної освіти зараз приділяється багато уваги, тому що значна частина дітей має ослаблене здоров'я, а багатьох малюків можна віднести до категорії "часто хворіючі".  Як відомо, регулярні заняття фізкультурою зміцнюють організм і сприяють підвищенню імунітету. Крім того, діти, на відміну від дорослих, дуже рухливі і активні, тому їм просто необхідно періодично активний відпочинок, а для цієї мети, як і для вдосконалення координації рухів, фізкультура підходить як ніщо інше.

                     Організація занять з фізкультури в дитячому садку.
     Заняття з фізкультури проводяться 2-3 рази на тиждень в першій половині дня. Їх тривалість, в залежності від віку сягає 15-30 хвилин. це пов'язано з тим, що дуже складно утримати увагу дитини довше цього часу в певному віці.
     Заняття з фізкультури проводяться в спеціально обладнаній спортивній залі. Фізкультура проводиться як з музичним супроводом, так і без нього. На заняттях з фізкультури дітей, в ігровій формі, навчають стрибати в довжину, у висоту, застрибувати на підвищення, стрибати на двох, одній ногах, бігати, присідати, тримати рівновагу, ходити, повзати, підлізати, перелізати, лазити по шведській стінці, виконувати вис на канаті, ловити та кидати м'яч і багато іншого. У старших групах для дітей проводяться естафети з подоланням перешкод (підлізати під дугу, перестрибувати через бар'єр, бігти "змійкою", повзти по гімнастичній лаві, пройти по ребристій доріжці, попасти в ціль і багато іншого), заняття на фітболах, заняття з елементами спортивних ігор (футбол, баскетбол, волейбол).
     Зміст занять з фізкультури безпосередньо залежить від наявного інвентарю в спортивній залі.

                                      Гімнастика в дитячому садочку.
     Крім безпосередньо занять з фізкультури щодня проводиться ранкова гімнастика, яка складається з поворотів і нахилів голови, махів руками, нахилів тулуба, присідань, стрибків. Тривалість ранкової гімнастики 5-10 хвилин. У перервах між "сидячими" заняттями і після денного сну теж влаштовуються, так звані, фізкультурні фізкультурні п'ятихвилинки, що дають дитині розім'яти м'язи.

                                                Фізкультурна форма.
     У дитини обов'язково  повинна бути спеціальна форма для занять фізкультурою - це, в першу чергу, питання гігієни. Для фізкультурної форми відмінно підійдуть шорти і футболка з несинтетичних, а "дихаючих" тканин, на ноги - чешки.
     Фізичний розвиток дітей потрібно продовжувати і за межами дитячого садка. Ранкова гімнастика на вихідних вдома разом з сім'єю та рухливі ігри на прогулянці, безумовно, підуть на користь малюку.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу