Консультація для батьків:
«Веселий м’ячик»
  М’яч – зручна, динамічна іграшка, яка займає особливе місце у розвитку дій руки. Розвиток моторики рук, тобто різноманітних рухів пальців, кисті, нерозривно пов’язано з  функціональним розвитком мозку і безпосередньо впливає на розвиток мови.
     Перші ігри з м’ячем безцінні за своєю значимістю для здоров’я, емоційної достатності, фізичного та інтелектуального розвитку малюка. Протягом всього дошкільного дитинства ігри з м’ячем ускладнюються «зростають» разом з дитиною, несучи в собі величезну радість дитинства.
     Ігри з м’ячем мають особливу цінність для дитини. Вони розвивають спритність, координацію рухів, швидкість реакцій, окомір. Також ці ігри впливають на емоційний стан дошкільника. Дитина вчиться спілкуватися з іншими людьми через гру. Поступово малюк розуміє, що таке правила, а це важливо для подальшої соціальної адаптації. Граючи з м’ячем малюк виконує безліч різних рухів: вона бере його в руки, носить, катає. Кидає, ловить, відбиває, веде.
     Для дитини м’яч – предмет захоплення з перших років життя. Чим різноманітніші ігри, тим більше «рухових сигналів» надходить у мозок, тим інтенсивніше проходить накопичення інформації, а отже і інтелектуальний розвиток.
     Під час ігор з м’ячем активізуються весь організм: звичайне підкидання м’яча вгору викликає необхідність випрямлення, що сприятливо впливає на поставу дитини. Ігри з м’ячем розвивають м’язову силу, посилюють роботу важливих органів – легень, серця, покращують обмін речовин.
     Можна сказати, що  ігри з м’ячем – спеціальна комплексна гімнастика: розвиток вміння ловити, утримувати,  переміщати м’яч під час ходьби, бігу, стрибку.

Тому ігри з м’ячем не просто корисні, а й необхідні кожному малюку!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу